Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ ο Αυγενάκης – Δεν παραδίδω την έδρα λέει σε ανάρτησή του

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το περιστατικό στο οποίο καταγράφηκε να επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» επειδή έχασε πτήση.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε παραπέμψει τον Λευτέρη Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του για το περιστατικό. «Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Σεβαστή η απόφαση αλλά παραμένω βουλευτές λέει ο Αυγενάκης

Ο ίδιος ωστόσο με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοποίησε πως δεν παραδίδει την έδρα, παραμένει βουλευτής, λέει δε πως είναι σεβαστή η απόφαση Μητσοτάκη για τη διαγραφή του.

Η ανάρτηση:

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.

Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Πειθαρχική ποινή από τη Βουλή

Στις 13:40 σχετικές ανακοινώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας λέγοντας πως πρόκειται για ανακοινώσεις που γίνονται για την προστασία του ήθους του κοινοβουλίου διαβάζοντας παράλληλα τον κώδικα δεοντολογίας της Βουλής. Η συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη στον χώρο του αεροδρομίου ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, καταλαβαίνω πως ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ τέτοια συμπεριφορά από άνθρωπο που υπηρετεί το κοινοβούλιο είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τασούλας. Εφαρμόζοντας τις αρχές της Βουλής και το άρθρο 77 του κανονισμού της Βουλής περί καταφρόνησης πολιτειακού θεσμού για ένα περιστατικό που είδε και αποδοκίμασε όλη η Ελλάδα, «είμαι αναγκασμένος να επιβάλλω την ποινή της μομφής» στον κ. Αυγενάκη είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής.

Πρόκειται για ποινή μομφής και αποκλεισμός 15 ημερών από κάθε συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Η διαγραφή του από την ΚΟ θα διαβιβαστεί στην Βουλή μετά την επικύρωση της σχετικής απόφασης της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος από τον Μητσοτάκη.

Δείτε βίντεο με το επίμαχο περιστατικό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η σαρωτική νίκη των Εργατικών στη Βρετανία, η οποία έβαλε τέλος σε μία 14ετή διακυβέρνηση από τους Συντηρητικούς, σηματοδοτεί μία νέα εποχή στο πολιτικό...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το νέο δόγμα που εφαρμόζει φέτος το Πυροσβεστικό Σώμα στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, την καθοριστική σημασία των καθαρισμών οικοπέδων και περιαστικών-περιδασικών περιοχών,...

ΕΛΛΑΔΑ

Μια τεράστια αλλαγή για τον πυρήνα των μητρώων του κράτους, ο Προσωπικός Αριθμός, μπαίνει σε εφαρμογή μετά και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που...

ΔΙΕΘΝΗ

Δύο 24ωρα πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι ορατός ο κίνδυνος μίας μακράς περιόδου πολιτικής αστάθειας...