Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Διαμαντοπούλου: Θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο οργανωτικό πλαίσιο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ

Η πρώην υπουργός και Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε στο δελτίο του ΕΡΤNews τόσο για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, όσο και για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών.

Η κα Διαμαντοπούλου, σχολιάζοντας το κεντρικό πολιτικό συμπέρασμα από τις γαλλικές εκλογές τόνισε “δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι σε μια χώρα όπως η Γαλλία, το 34% είναι ακροδεξιοί. Πρέπει να δούμε το γιατί σε αυτή τη χώρα έχουμε αυτά τα αποτελέσματα“.

Σημείωσε ότι δεν είναι μόνο θέμα της οικονομικής κατάστασης και των κοινωνικών προβλημάτων, και στάθηκε στο ότι η ακροδεξιά έκανε το θέμα της ταυτότητας και της μετανάστευσης σημαία της, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σχολίασε ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των νεολαίων, το αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει στις μεγάλες πόλεις είναι θέματα που δεν έτυχαν μεγάλης προσοχής από τον Μακρόν.

Για το πόσο επικίνδυνο είναι για την Γαλλία και την Ευρώπη το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας της Λεπέν απάντησε ότι οι επιπτώσεις είναι προφανές ότι θα είναι μεγάλες. “Στη Γαλλία το συμπέρασμα είναι Έθνος και Κράτος. Όλα προς τα μέσα και όχι προς τα έξω” τόνισε. “Η πολιτική αφ’ υψηλού έχει αυτά τα αποτελέσματα και το πρόβλημα του Μακρόν ήταν η απόσταση, ότι ήταν μακριά από τον κόσμο” πρόσθεσε.

Για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα έπρεπει να οδηγηθούν σε ένα καθαρό αποτέλεσμα ηγεσίας. Σημείωσε ότι καλώς γίνονται εκλογές και τόνισε: “Αυτές οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα” είπε η κα Διαμαντοπούλου σχολιάζοντας ότι το αντίπαλο δέος πρέπει από την πρώτη στιγμή να έχει χαρακτηριστικά πρωθυπουργού και να υπάρχει θετική ατζέντα.

Για το ενδεχόμενο να καταθέσει η ίδια υποψηφιότητα απάντησε: Θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο οργανωτικό πλαίσιο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν βλέπω να υπάρχει χρόνος και ίσως φθάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ινδικές αρχές αύξησαν τον αριθμό των νεκρών αυτή την Τετάρτη σε 121 σε ταραχή που προκλήθηκε από πλήθος 250.000 ανθρώπων που παρευρέθηκαν σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εχω ασυλία»: Με αυτές τις δύο λέξεις , επικαλούμενος τη βουλευτική του ιδιότητα, αντέδρασε ο Λευτέρης Αυγενάκης μπροστά στον αστυνομικό που εκλήθη από τον...

ΔΙΕΘΝΗ

Μπορεί οι περισσότεροι Ουκρανοί να πιστεύουν ότι τελικά θα επιβληθούν των Ρώσων στον πόλεμο, όμως οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι πιο δύσπιστοι, όπως δείχνει μια...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χθες ενέκρινε το αίτημα της Ελλάδας για στοχευμένη αναθεώρηση του σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, το οποίο η Ελλάδα είχε υποβάλει στην...