Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκήνιο και ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ – Διαμορφώνονται στρατηγικές ενόψει της συνεδρίασης της Κ.Ε. την Κυριακή

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή, τα στελέχη του κόμματος παίρνουν θέσεις, αναφορικά με τις εξελίξεις και το ζήτημα διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού. Κάλεσμα συμπόρευσης στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, απευθύνει, με κείμενό του, ο βουλευτής του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Όπως ξεκαθαρίζει, δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία και επισημαίνει πως «χρειαζόμαστε μια γενναία, τολμηρή Αλλαγή».

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συνεχείς ανατροπές των συμμαχιών των φερόμενων ως υποψηφίων για την ηγεσία λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή, όπου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης .

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με ανάρτησή του απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης και εξέφρασε την στήριξή του στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα επισημαίνοντας ότι «η ελπίδα θέλει υπέρβαση και επιλογές που ενώνουν δυνάμεις».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στον Σκάι ανέφερε «την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή θα καταθέσω έναν οδικό χάρτη για όλα αυτά τα οποία πιστεύω και νιώθω ότι είναι η αγωνία πολλών ανθρώπων οι οποίοι σήμερα μας παρακολουθούν».

Ο κ. Δούκας πρότεινε στέλνοντας email στον γραμματέα του κόμματος, οι εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να διεξαχθούν στις 3 και 10 Νοεμβρίου αφού προηγηθεί τον Οκτώβριο Πανελλαδική Συνδιάσκεψη προκαλώντας την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη που σχολίασε πως η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης τόνισε στο MEGA «αυτά όλα θα πρέπει να συζητηθούν σε οργανωμένες πολιτικές διαδικασίες με οδικό χάρτη και δεν μπορεί όλη αυτή η συζήτηση να διεξάγεται μέσω επιστολών ή μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Μήλης δήλωσε στο ΟPEN «γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια και εδώ μιλάω και για τη δημόσια εικόνα των στελεχών μας, η οποία πολλές φορές αδικεί την ίδια μας την παράταξη».

Στην Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να συγκρουστούν δυο διαφορετικές προσεγγίσεις του εκλογικού αποτελέσματος.

«Το μόνο το οποίο έχει τελικά ως αποτέλεσμα μέχρι τώρα είναι να πάρει χρόνο η Νέα Δημοκρατία κυρίως και να μη φανούν τα εσωκομματικά της προβλήματα, τα οποία προέκυψαν λόγω της ήττας» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής στον ΑΝΤ1.

«Αν σήμερα θέλουμε να κάνουμε κάποια αλλαγή, είναι γιατί πρέπει να βρούμε το μείγμα των πολιτικών και των προσώπων και της ηγετικής ομάδας στο οποίο να αντιπαρατεθεί με τον Μητσοτάκη» τόνισε στον Σκάι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα του κόμματος.

Στην Κ.Ε. θα συγκρουστούν δύο αντίθετες ερμηνείες του εκλογικού αποτελέσματος

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, δηλώνει ότι στηρίζει τον Δήμαρχο Αθηναίων, τον κ. Δούκα. Δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος και μάλιστα θέτει το ερώτημα «Χάρη πάμε;». Ένα ερώτημα το οποίο αναμένεται να απαντηθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή.

Στο μεταξύ, σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κάλεσε τον δήμαρχο Αθηναίων να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του, δηλαδή αν θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων εφόσον διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος ή αν θα τα κάνει και τα δύο παράλληλα και ο κ. Δούκας απάντησε: «είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος σε οποιαδήποτε εξέλιξη».

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Λίνα Μπεθάνη, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό άξονα, τον οδικό χάρτη τον οποίο θα ακολουθήσει το κόμμα, τόσο για την ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ όσο και για την ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Συμπλήρωσε ότι και ο κ. Γερουλάνος και ο κ. Κατρίνης έχουν πει ότι θα παρουσιάσουν τη δική τους πλατφόρμα, όπως και άλλα στελέχη, προτάσσοντας τις πολιτικές από τα πρόσωπα και το ποια θα είναι η πολιτική την οποία θα πρέπει να ακολουθήσουν, έτσι ώστε τα λαϊκά στρώματα που παραδοσιακά στήριζαν το ΠΑΣΟΚ, να επιστρέψουν και να στηρίξουν την παράταξη.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που αναμένεται την Κυριακή είναι να γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και εκεί αναμένεται να συγκρουστούν δύο διαφορετικές εκτιμήσεις. Από τη μία αυτοί που λένε ότι το κόμμα έχει σταθεροποιήσει την πορεία του και ανεβαίνει σταδιακά, την ώρα που οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη γενικευμένη αποχή.

Και από την άλλη πλευρά αυτοί που λένε ότι «δεν καταφέραμε να πιάσουμε το στόχο της δεύτερης θέσης» και βεβαίως αναμένεται με ενδιαφέρον αν θα υπάρξει συναίνεση, αν θα γίνει δεκτή η πρόταση την οποία θα παρουσιάσει ο κ. Ανδρουλάκης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εργασίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνας Παπακώστα για το κρίσιμο θέμα της ενδοοικογενειακής...

ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. #Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την κατάσταση στον στόλο των αστικών συγκοινωνιών, τα νέα λεωφορεία που έρχονται, τον εκσυγχρονισμό των συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό αλλά και...

ΕΛΛΑΔΑ

Δεν φαίνεται να είναι από θερμές εργασίες η αιτία εκδήλωσης της φωτιάς στη Φέριζα Κερατέας, που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου. Από την πρώτη...