Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τουριστική κίνηση σε Μύκονο και Θάσο – Γεμίζουν τα ελληνικά νησιά

Η τουριστική περίοδος φαίνεται πως έχει ξεκινήσει για τα καλά, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για την τουριστική κίνηση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ο αντιπρόεδρος ιδιοκτητών επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων μοτοποδηλάτων και μοτοσυκλετών Μυκόνου, Χρήστος Ρίζος, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την τουριστική κίνηση στο νησί των ανέμων.

«Είναι η πρώτη μεγάλη έξοδος κυρίως για τους Έλληνες, γιατί εμείς κινούμαστε νωρίτερα με κόσμο από άλλες χώρες. Ξεκινήσαμε λίγο υποτονικά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο αλλά ο Ιούνιος ήταν πολύ καλός και θα καταλήξουμε και στα περσινά νούμερα. Αφορά και στην επισκεψιμότητα αλλά και από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στο νησί. Έχουμε και επισκεψιμότητα από κρουαζιέρες, η οποία είναι ανεβασμένη φέτος», είπε αρχικά.

Για τις υψηλές τιμές στο νησί ο κ. Ρίζος ανέφερε: «Οι υψηλές τιμές υπάρχουν αλλά έχουμε την τάση να κάνουμε την «τρίχα τριχιά» και όταν μιλάμε για την Μύκονο γίνεται στόχος ότι είναι υπερεκτιμημένη. Το ότι υπάρχουν καταστήματα που λειτουργούν με αισχροκέρδεια είναι αλήθεια αλλά υπάρχουν έλεγχοι. Υπάρχουν και τιμές χαμηλές, αλλά πρέπει να ψάξεις για να τις βρεις».

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού και πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζόμενων δωματίων θάσου, Γιάννης Μαρκιάνος, μίλησε στο MEGΑ για την τουριστική κίνηση στην πανέμορφη Θάσο.

«Έχει αρχίσει να υπάρχει αρκετή κίνηση. Από το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος μπορούμε να πούμε ότι θυμίζει Αύγουστο και όχι τέλος Ιουνίου. Ένα από τα πλεονεκτήματα του νησιού μας είναι ότι μπορεί να βρει κανείς από φθηνό κατάλυμα έως ένα πάρα πολύ ακριβό, και ανάλογα να επιλέξει», τόνισε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Οι Έλληνες είναι μειοψηφία στην Θάσο. Οι επισκέπτες είναι κυρίως από τα Βαλκάνια. Οι Έλληνες συνηθίζουμε να κάνουμε τις κρατήσεις μας αργά και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στα καταλύματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνονται έως το τέλος του χρόνου τα μέτρα και οι παρεμβάσεις για τον έλεγχο των τιμών, ενώ πενταπλασιάζεται το πρόστιμο για παράβαση των διατάξεων...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε πλήρη εφαρμογή από σήμερα Δευτέρα 1η Ιουλίου του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για τους περίπου 600.000 εργαζόμενους στους κλάδους της Βιομηχανίας και...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βεβαιώσεις αποδοχών, οικογενειακή κατάσταση, τεκμήρια, αποδείξεις, φιλοξενία και ΙΒΑΝ, είναι τα έξι κρίσιμα στοιχεία της προσυμπληρωμένης φορολογικής δήλωσης που θα πρέπει να ελέγξουν σήμερα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μερική επαναφορά του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) και τέλος στην εισφορά αλληλεγγύης, εξετάζει η κυβέρνηση. Οι αλλαγές αυτές θα βοηθήσουν στην αύξηση συντάξεων ή...