Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η ΚΟΒ Σερίφου του ΚΚΕ σχετικά με την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στο νησί

Η ΚΟΒ Σερίφου του ΚΚΕ σχετικά με την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στο νησί

Για μια ακόμη χρονιά η κυβέρνηση είναι έκθετη, για τα ελλιπή μέτρα πυροπροστασίας του λαού, της ζωής του και της περιούσιας, αλλά και για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων.

Στο νησί μας, όπως και το 2013, ζήσαμε άλλη μια μεγάλη και καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη σπίτια, επαγγελματικές εγκαταστάσεις, κτηνοτροφικές μονάδες, αγροτικές καλλιέργειες, μελίσσια, δημοτικές και δημόσιες υποδομές κατακαίγοντας όλη την νοτιοδυτική πλευρά της Σερίφου.

Το φετινό αφήγημα της κυβέρνησης περί «ατομικής ευθύνης» για την πυροπροστασία και για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, ξεγυμνώθηκε από τα δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα που αποκάλυψαν, για μια ακόμη χρονιά, την ανυπαρξία μέτρων πρόληψης και αντιπυρικής προστασίας, τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών.

Είναι απαράδεκτο σε ολόκληρό το νησί, να υπηρετούν μόλις 4 πυροσβέστες με ένα μικρό όχημα, δύναμη που όπως επιβεβαιώθηκε με δραματικό τρόπο δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς.

Δεν δεχόμαστε η ζωή και η περιουσία μας να παίζονται στα ζάρια κάθε χρόνο.

Απαιτούμε την στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με το αναγκαίο προσωπικό με πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να υπάρξει πλήρης και άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων.

Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο, όπως προβλέπεται από τον απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων. Να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων και να υπάρξουν οι αναγκαίες πιστώσεις για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι δημοτικές και δημόσιες υποδομές του νησιού.

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η Θρυλική περιοδεία συνεχίστηκε στο νησί των Κυκλάδων, Πάρο, εκεί όπου για μία ακόμη φορά έδωσε το «παρών» αρκετός κόσμος με κασκόλ, σημαίες και...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Διακομιδή 15χρονου από την Τήνο που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, από το...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΔΕΔΔΗΕ: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε Θήρα, Νάξο και Σύρο την Παρασκευή 5/7 Δείτε σε ποια νησιά και εν προκειμένω, σε ποιες περιοχές, θα πραγματοποιηθούν...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αεροδιακομιδή ασθενών από Πάρο και Μύκονο Αεροδιακομιδή ασθενών από τις Κυκλάδες, με πτητικά μέσα της πολεμικής αεροπορίας, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3 Ιουλίου. Συγκεκριμένα: Ένα...