Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αυτοψία του ΑΝΤ1 σε οργανωμένες παραλίες της Νάξου – Ο Προϋπολογισμός, οι ναυαγοσώστες και οι “απάτητες” παραλίες (vid)

Αυτοψία του ΑΝΤ1 σε οργανωμένες παραλίες της Νάξου – Ο Προϋπολογισμός, οι ναυαγοσώστες και οι “απάτητες” παραλίες (vid)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η εφαρμογή του νόμου, για τις παραλίες και τα ομπρελοκαθίσματα.

Στη Νάξο, όπου πέρσι καταγράφηκαν εκατοντάδες παραβιάσεις, η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο πριν αρχίσει η σεζόν, ο κάθε επιχειρηματίας εφαρμόζει τον νόμο όπως νομίζει.

Στο νησί όπου δύο απάτητες παραλίες του νησιού, κυριολεκτικά υποφέρουν, αφού οι λουόμενοι παρκάρουν πάνω στο κύμα βρέθηκε ο Tάσος Τέλλογλου.

Αγία Άννα, Άγιος Προκοπής , Πλάκα εδώ έρχονται 7 στους 10 επισκέπτες της Νάξου . Σε ορισμένα σημεία οι ομπρέλες είναι η μία πάνω στην άλλη χωρίς να τηρείται πάντα η απόσταση των 4 μέτρων από το κύμα .Στην Πλάκα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα .

Η Ελένη Ανδριανοπουλου, ακτιβίστρια του κινήματος σώστε τις παραλίες της Νάξου περιγράφει στον ΑΝΤ1 και τον Τάσο Τέλλογλου την κατάσταση σε κάποιες από τις παραλίες του νησιού.

Δεν είναι μόνο η πυκνότητα των ομπρελοκαθισμάτων, σε ορισμένες επιχειρήσεις λείπουν τα QR Code , η αποκομιδή των σκουπιδιών και οι ναυαγοσώστες.

Ο αντιδήμαρχος Νάξου Βαγγέλης Κατσαράς γνωρίζει και χειρίζεται το πρόβλημα με τους ναυαγοσώστες.




Στο Αλυκό υπάρχουν δύο απάτητες παραλίες αλλά τα αυτοκίνητα είναι παντού.

Ελένη Ανδριανοπουλου τονίζει ότι υπάρχει και καντίνα που απαγορεύεται.

Ο δήμος δεν έχει προϋπολογισμό ακόμα και δυσκολεύεται να εφαρμόσει την νομοθεσία για την προστασία της παραλίας.

Η σεζόν έχει αρχίσει αλλά δεν έχει κορυφωθεί ακόμα και όταν η κίνηση φθάσει στο αποκορύφωμα της, οι προβλέψεις του νόμου θα δοκιμασθούν.




Πηγή: ant1news.gr – Ρεπορτάζ: Tάσος Τέλλογλου

Πηγή: cyclades24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΔΕΔΔΗΕ: Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης την Τρίτη 2/7 – Δείτε σε ποια νησιά Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΔΔΗΕ, την Τρίτη 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κανένα ακόμα σημάδι ζωής από τον 52χρονο Αμερικανό Albert Calibet, που πήγε για πεζοπορία στην Αμοργό στις 11 Ιουνίου και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν εδώ...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλάδες: Οι αεροδιακομιδές του τριημέρου (28-30/6) Αεροδιακομιδές ασθενών από νησιά των Κυκλάδων, με πτητικά μέσα της πολεμικής αεροπορίας, πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο, από Παρασκευή 28/6,...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αν θες διακοπές με… ιδιωτική παραλία μοναχά για πάρτη σου, τότε Villa Elena Kythnos είναι για σένα! Τι λες, «Παμ»; Και για να στο...