Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» για τον θάνατο του 49χρονου ζήτησε ο Πλεύρης

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα μετά το περιστατικό με τον θάνατο του 49χρονου που πήγε στο νοσοκομείο με πόνους στην πλάτη και τον έδιωξαν ζήτηση ο Θάνος Πλεύρης.

Μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Πάτρας “Άγιος Ανδρέας” και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, ο άνδρας κατέφθασε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» με πόνους στην πλάτη, όμως οι γιατροί δεν του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες γιατί το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και τον παρέπεμψαν στο νοσοκομείο του Ρίου. Ο άνδρας έφυγε από το νοσοκομείο και λίγο αργότερα ξεψύχησε.

Πάτρα: Ξεσπά η αδερφή του 49χρονου – «Τον εκτέλεσαν, τον άφησαν να πεθάνει»

Η αγανάκτηση την έχει καταβάλει ψυχολογικά, αλλά η οργή της δίνει δύναμη να ξεσπάσει για το θάνατο του αδερφού της, τον οποίο δεν δέχθηκαν σε νοσοκομείο στην Πάτρα και μετά από λίγο ο 49χρονος πέθανε.

Η 46χρονη δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε από τη ζωή ο αδερφός της, μετά από επίσκεψη στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όταν το νοσηλευτικό προσωπικό φέρεται να μην ακολούθησε το πρωτόκολλο και άφησαν τον άνδρα να φύγει ενώ είχε συμπτώματα εμφράγματος.

Για την υπόθεση ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ με βάση την έρευνα που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί.

«Λάθος; Λάθος η ζωή του αδερφού μου; Είναι λάθος;», ανέφερε στον Alpha με έντονη συναισθηματική φόρτιση η αδερφή του 49χρονου.

Ξεσπώντας για τον θάνατο του αδερφού της, πρόσθεσε: «Έκαναν μία λεκτική και οπτική διάγνωση. Μία νοσοκόμα είδε και αποφάσισε να εκτελέσει τον αδερφό μου. Αποφάσισε να μη φωνάξει γιατρό. Αφήσανε τον αδερφό μου να πεθάνει. Καμία μάνα, καμία αδερφή, κανένας αδερφός να μην το ζήσει αυτό».

Πάτρα: Εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί στο «Άγιος Ανδρέας», δεν κάλεσαν κανέναν να δει τον 49χρονο – ΕΔΕ διέταξε ο Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που, πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειές τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων, που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Νωρίτερα, η νοσηλεύτρια που υποδέχτηκε τον 49χρονο Θοδωρή Νεμουτιάνο παραδέχτηκε πως δεν κάλεσε γιατρό για να τον εξετάσει, όταν της περιέγραψε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα, υποστήριξε πως επρόκειτο για ένα συνηθισμένο περιστατικό ενός περιπατητικού ασθενή, ο οποίος της ανέφερε πως είχε προηγουμένως επισκεφτεί ιδιώτη γιατρό. Επιπρόσθετα, πηγές του νοσοκομείου σημείωναν πως ο 49χρονος δεν πέθανε αμέσως μετά την έξοδό του από αυτό, όπως τόνισαν οι συγγενείς του, αλλά μερικές ώρες αργότερα.

Κατά πληροφορίες, η νοσηλευτρια εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών»: Με αυτή τη λακωνική διαρροή το κυβερνητικό επιτελείο σχολίασε τις τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα...

ΕΛΛΑΔΑ

Για τις πυρκαγιές, έναν ακόμη εφιάλτη που ζήσαμε στην Αττική και σε πολλά άλλα μέρη αλλά και με άξονα τη φωτιά στην Κερατέα και...

ΕΛΛΑΔΑ

Το MEGA και η εκπομπή LIVE NEWS βρέθηκε σε ένα από τα τρία Συντονιστικά Κέντρα Ελέγχου Εναέριας Επιτήρησης με drone στην Κηφισιά, όπου έχει...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συγκινεί πλέον τους ευρωπαίους πολίτες που δεν αποφασίζουν πλέον με ευρωπαϊκά αλλά εθνικά κριτήρια, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά...