Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τι λέει ο πατέρας που ξυλοκόπησε τον 15χρονο γιο του επειδή είναι ομοφυλόφιλος «Ο γιος μου είναι επιπόλαιος και άμυαλος»

Ο άνθρωπος που κατηγορείται πως ξυλοκόπησε άγρια τον 15χρονο γιο του μιλά στο LIVE NEWS. «Ήταν ένα περιστατικό που αφορούσε καθαρά εμένα και την οικογένειά μου. Αλλά το ότι ο γιος μου είναι λίγο επιπόλαιος, άμυαλος, έφτασαν τα πράγματα εδώ που έφτασαν».

Χαρακτηρίζει τον γιο του επιπόλαιο και άμυαλο γιατί βρήκε το θάρρος μέσα από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του.

«Δεν τον χτύπησα, εκείνος με χτύπησε και υπήρξε μια κάποια ένταση μεταξύ μας».

Αυτή είναι η εκδοχή που δίνει ο πατέρας.

«Εκεί ήρθαμε σε μια ένταση. Με έβριζε, με ακύρωνε, μου επιτέθηκε κιόλας, με έχει χτυπήσει στο πρόσωπο».

Αυτόπτες μάρτυρες πάντως που είδαν τον 15χρονο μετά τον καβγά περιγράφουν ένα παιδί άγρια ξυλοκοπημένο που εκλιπαρούσε για βοήθεια στην πλατεία του χωριού.

«Είχε αίματα εδώ στην πλατεία. Είναι πράγματα αυτά; Ντροπή».

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό του 15χρονου

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 15χρονος κακοποιήθηκε άγρια, όταν ζήτησε να βγει από το σπίτι του και ο πατέρας του, ο οποίος δεν μπορούσε να αποδεχθεί τη σεξουαλικότητα του παιδιού του, δεν του το επέτρεψε.

Παρόντες στον άγριο ξυλοδαρμό του ήταν και ο θείος με τη μητριά του.

«Όλα είναι ψέματα, θα χτύπαγα το παιδί μου εγώ που δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ; Με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανένας. Τι να το κάνω το παιδί μου να το σκοτώσω;».

Ενώ ο πατέρας ισχυρίζεται μπροστά στην κάμερα πως έχει αποδεχτεί τις σεξουαλικές προτιμήσεις του γιου του, η μητέρα του 15χρονου λέει στο LIVE NEWS πως στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

«Πάντα του το χτύπαγε, πάντα τον πλήγωνε εκεί που δεν έπρεπε να τον πληγώνει. Γιατί αυτά τα άτομα και αυτά τα παιδιά θέλουν περισσότερη αγάπη και κατανόηση. Μας το είχε πει το παιδί τον περασμένο Αύγουστο και ο μπαμπάς δεν το δέχτηκε ποτέ, ενώ εγώ το δέχτηκα. Και του κακοφάνηκε γιατί το δέχτηκα, γιατί αγκάλιασα το παιδί».

Η μητέρα ζητά σήμερα την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού ενώ ο 15χρονος ήδη έχει μηνύσει τον πατέρα και τον θείο του για την σωματική βία που υπέστη.

«Αν δεν το δεχόμουν το παιδί μου θα το κρατούσα σπίτι; Αλλά θα το χτύπαγα; Έχει παραβατική συμπεριφορά, θέλει να βγαίνει, βρίζει, δεν του βάζεις όρια».

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας όταν ο 15χρονος ενημέρωσε τον πατέρα του ότι θα βγει για μια βόλτα έξω και θα επιστρέψει.

«Μου είπε εγώ πάω να φύγω γιατί έχω δουλειά. Του λέω που θα πας τέτοια ώρα, είσαι ανήλικος. Την ώρα που έγινε αυτή η ένταση πέσαμε κάτω τον έπιασα από την μπλούζα να τον συγκρατήσω και σκίστηκε».

Με τη μητέρα του παιδιού να λέει:

«Έφυγε το παιδί από το σπίτι και πήγε ζήτησε βοήθεια έξω στον κόσμο στους φίλους του δηλαδή. Με ενημέρωσε ο μικρός κατευθείαν με πήρε τηλέφωνο και μου λέει: ‘’μαμά βοήθεια, με χτύπησε ο μπαμπάς’’. Μετά λιποθύμησε το παιδί, μίλησα με τα άτομα που ήταν εκεί, που τον βοηθούσαν και ενημερώθηκα».

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καραμανδάνειο όπου και παραμένει μέχρι οι εισαγγελικές αρχές να αποφασίσουν για το που θα φιλοξενηθεί στη συνέχεια.

Σοβαρές καταγγελίες

Δυστυχώς αυτό το περιστατικό άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και έφερε στο φως και παλαιότερες καταγγελίες που είχαν γίνει για το κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωνε ο ανήλικος.

Είναι ενδεικτικό πως μόνο το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχτεί τουλάχιστον 4 καταγγελίες από το 2012.

«To 2021, αυτό είναι το σημαντικό, μας πήρε ψυχίατρος, γιατρός από το νοσοκομείο, όπου μας είπε έχει έρθει κάποιος κύριος με το παιδί και μας λέει πράγματα τα οποία είναι τελείως ασυνάρτητα, τι να κάνουμε στο παιδί και καταλαβαίνουμε ότι είναι ένας βίαιος άνθρωπος που θα κάνει κακό στο παιδί του, πρέπει να κάνετε κάτι και του ζητήσαμε και εκείνου να κάνει καταγγελία στην Εισαγγελία», ανέφερε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Η μητέρα του 15χρονου μάλιστα καταγγέλλει πως κι εκείνη έχει πέσει θύμα κακοποίησης.

«Το μόνο που θέλω είναι να πάρω το παιδί μου, τίποτα άλλο. Δόξα τον Θεό μπορώ να δουλέψω, είμαι νέα ακόμα, το μόνο που θέλω είναι να το πάρω και για την ψυχολογία, την δικιά του για να περάσει ήρεμα».

Μετά το διαζύγιο, η επιμέλεια του 15χρονου είχε δοθεί στον πατέρα του. Εδώ και μια βδομάδα η επιμέλεια του έχει αφαιρεθεί προσωρινά ενώ του έχει απαγορευτεί κάθε επικοινωνία με τον γιο του.

Ο δικηγόρος της μητέρας του 15χρονου στο LIVE NEWS

Ο Άκης Βαβαρούτας, δικηγόρος της μητέρας του 15χρονου, λέει στο LIVE NEWS:

«Η μητέρα μου εξήγησε πως επειδή είχε υποστεί μεγάλη κακοποίηση και απειλές και όταν το 2019 υπέγραψαν το συναινετικό διαζύγιο, μετά από μεγάλη πίεση δέχτηκε να μείνουν τα παιδιά με τον πατέρα. Η μητέρα ήταν πάντα κοντά στα παιδιά και ειδικά σε αυτό. Όταν της είπε για τον σεξουαλικό προσανατολισμό το αποδέχτηκε σε αντίθεση με τον πατέρα. Περιστατικά ξυλοδαρμού στο παιδί δεν υπήρχαν. Το 2019 υπήρχε ένα περιστατικό όπου το παιδί το χτύπησε ο θείος. Δεν ξέρω εάν η μητέρα γνώριζε πως είχε πάει στον γ9οατό το παιδί ο πατέρας. Υπάρχουν 2 παιδιά ανήλικα που παίρνουν το μέρος του πατέρα και λένε σε αυτό το παιδί ‘’έχεις άδικο, μας έχεις ξεφτιλίσει’’. Μετά το περιστατικό ο πατέρας έστειλε μήνυμα στο παιδί πως εκείνο φταίει για ότι έγινε».

Θάνος Ασκητής: «Το παιδί είναι θύμα»

Ο Θάνος Ασκητής, νευρολόγος και Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση.

«Αυτό παιδί μεγαλώνει σε ένα εχθρικό περιβάλλον με τους γονείς να τσακώνονται. Σε αυτό, το παιδί είναι θύμα. Οι γονείς δεν αποδέχονται εύκολα τη σεξουαλικότητα του παιδιού τους. Οι γονείς πρέπει να υποστηρίζουν το παιδί τους. Αυτό το παιδί μέσα στην εφηβεία, έχει 2 γονείς που δεν το ακούν και δεν μπορούν να συνεννοηθούν.  Από τα 6 έως τα 16 ο γονιός πρέπει να μιλάει συνέχεια στο παιδί γιατί τότε δημιουργεί την προσωπικότητά του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Από drone φέρεται να ξέσπασε η φωτιά στα Γλυκά Νερά που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Τετάρτης (3/7). Σύμφωνα με πληροφορίες, μια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες εκπροσώπων εργαζομένων στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για επεισόδιο βίας με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές τέθηκε de facto στη διαδικασία της εκλογής προέδρου, σύμφωνα με όσα ανέφερε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για...

ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά στα Γλυκά Νερά. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, επιχειρούν...