Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κίνα θα εκτοξεύσει έναν αστερισμό 36 δορυφόρων για την παρακολούθηση φυσικών καταστροφών

Η Κίνα έχει ξεκινήσει τις εργασίες για την κατασκευή ενός αστερισμού 36 δορυφόρων χαμηλής τροχιάς για τη συλλογή δεδομένων για την πρόβλεψη και την παρακολούθηση φυσικών καταστροφών, αναφέρει η China Daily.

Επικεφαλής του νέου έργου είναι η Tianjin Satcom Geohe Technologies Co., Ltd. Ο Guo Jianqiang, πρόεδρος της τεχνολογικής εταιρείας που είναι υπεύθυνη για το μεγάλο αυτό έργο, αποκάλυψε στην China Daily ότι ο πρώτος δορυφόρος θα εκτοξευθεί και θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2022. Οι υπόλοιποι δορυφόροι θα έχουν εκτοξευθεί μέχρι το τέλος Μαΐου 2023.

Η Κίνα δεν είναι η μόνη χώρα που χρησιμοποιεί δορυφόρους για την πρόληψη φυσικών καταστροφών. Ο Διεθνής Χάρτης Διαστήματος και Μεγάλων Καταστροφών είναι μια διεθνής προσπάθεια που χρησιμοποιεί τη διαστημική τεχνολογία για να βοηθήσει τους διασώστες και τους φορείς αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών. Σήμερα, στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν 17 μέλη και 61 συνεισφέροντες δορυφόροι από όλο τον κόσμο, ώστε να καταστεί δυνατή η οργάνωση πόρων και εμπειρογνωμοσύνης για την ταχεία ανταπόκριση σε καταστροφικά παγκόσμια γεγονότα. Το καλύτερο από όλα είναι ότι το δίκτυο αυτό λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, διασφαλίζοντας ότι καμία καταστροφή δεν θα περάσει απαρατήρητη ή χωρίς βοήθεια.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος χρησιμοποιεί επίσης δορυφόρους για να παρακολουθεί γεγονότα όπως κυκλώνες, σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, ηφαίστεια, ακόμη και πετρελαιοκηλίδες.

Ο Jianqiang πρόσθεσε ότι το νέο κινεζικό δορυφορικό δίκτυο θα παρέχει εικόνες υψηλής ανάλυσης για να βοηθήσει τους ειδικούς να εντοπίσουν και να αναλύσουν γεωλογικές παραμορφώσεις σε επίπεδο χιλιοστού. Αυτό θα χρησιμεύσει για την καλύτερη μέτρηση και πρόβλεψη «των πιθανοτήτων γεωλογικών καταστροφών, όπως κατολισθήσεις, καθιζήσεις και καταρρεύσεις».

Ο κινέζος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τα δορυφορικά δεδομένα «σε συνδυασμό με τα δεδομένα γεωλογικής έρευνας και παρακολούθησης που καταγράφονται από επίγειους αισθητήρες», θα χρησιμεύσουν για τη σημαντική βελτίωση «της ακρίβειας και της έγκαιρης πρόβλεψης φυσικών καταστροφών», επιτρέποντας στις κυβερνήσεις και τους πολίτες να έχουν περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν για τέτοια γεγονότα.

Τον περασμένο Απρίλιο, η Κίνα ξεκίνησε τις εργασίες για την κατασκευή ενός αστερισμού με 13.000 δορυφόρους, οι οποίοι θα λειτουργούν σε μια σειρά από ζώνες συχνοτήτων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Για τις πυρκαγιές, έναν ακόμη εφιάλτη που ζήσαμε στην Αττική και σε πολλά άλλα μέρη αλλά και με άξονα τη φωτιά στην Κερατέα και...

ΕΛΛΑΔΑ

Το MEGA και η εκπομπή LIVE NEWS βρέθηκε σε ένα από τα τρία Συντονιστικά Κέντρα Ελέγχου Εναέριας Επιτήρησης με drone στην Κηφισιά, όπου έχει...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service για την άμεση χαρτογράφηση περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, που επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το Σάββατο 29...

ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε υποψήφιοι διεκδικούν για την ώρα  την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Νικος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους στην συνεδρίαση της Κεντρικής...