Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η απειλή του πολέμου δεν πτοεί τη Χεζμπολάχ – Μια συνάντηση πολιτικού «συντονισμού» φέρνει κοντά Νασράλα και Χαμάς

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα εξέτασε με ηγετική αντιπροσωπεία του κινήματος της Χαμάς τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας και των πολιτικών στην Παλαιστίνη γενικά και στη Γάζα ειδικότερα και τις συνθήκες στην πρώτη γραμμή στο Λίβανο, την Υεμένη και το Ιράκ.

Τα δύο μέρη τόνισαν «τη συνέχιση του  πολιτικού συντονισμού σε κάθε επίπεδο για την επίτευξη των επιθυμητών στόχων».

Από τις 7 Οκτωβρίου, ο Nasrallah έχει εμπλακεί στον πόλεμο, δικαιολογώντας αυτό ως στήριγμα για τη Γάζα και μέρος της εξίσωσης ενότητας των αρένων που συγκεντρώνει τους συμμάχους της Τεχεράνης στην περιοχή. Η ένταση επιταχύνεται στο μέτωπο του Λιβάνου, ειδικά με το κόμμα να επιλέγει να απαντήσει στη δολοφονία των ηγετών του κατευθύνοντας πυραύλους και Drones στο βόρειο Ισραήλ, έτσι ώστε το θέμα των προηγούμενων ημερών του Λιβάνου και ίσως των επόμενων ημερών να είναι μια απάντηση και μια αντεπίδραση στην άβυσσο του πολέμου που αναμένεται ανά πάσα στιγμή.

Η πρόταση του Hochstein

Σε αυτό το πλαίσιο, ο απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Άμος Χόκσταϊν πρότεινε αφοπλισμό στο νότιο Λίβανο και αποχώρηση των δυνάμεων του Ραντβάν 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα. Αλλιώς Θα νομιμοποιήσει μια ισραηλινή επίθεση με στόχο την αποκατάσταση της ασφάλειας στο βορρά.

Σύμφωνα με την πρόταση του Hockstein, τα βαρέα όπλα της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων ρουκετών, εκτοξευτών όλμων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, θα απομακρυνθούν από την περιοχή και σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ θα συμφωνούσε σε ορισμένες προσαρμογές στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Εν αναμονή της απάντησης του κόμματος στην πρόταση του Αμερικανού απεσταλμένου Amos Hockstein, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι ο Nasrallah θα απορρίψει την πρόταση και έτσι θα παράσχει στο Ισραήλ δικαιολογίες για να διεξάγει πόλεμο και να κερδίσει την υποστήριξη των συμμάχων.

Δεδομένης της επέκτασης των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Χεζμπολάχ από τον πόλεμο του 2006 μέχρι σήμερα, ο επόμενος πόλεμος, αν συμβεί, θα είναι ο χειρότερος πόλεμος που έχει βιώσει ο Λίβανος, ο οποίος έχει εξαντληθεί από έντονους πολιτικούς διαχωρισμούς στους οποίους το Ιράν διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο.

Πηγή: skynewsarabia

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Πατριώτες για την Ευρώπη δημιούργησαν σήμερα την πολιτική τους ομάδα η οποία αποτελείται από 84 βουλευτές που προέρχονται από 12 χώρες. Ο Ζορντάν...

ΕΛΛΑΔΑ

Στη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής του Μηχανογραφικού δελτίου στρέφονται πλέον οι υποψήφιοι μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των μαθημάτων των Πανελληνίων. Η σχετική πλατφόρμα...

ΕΛΛΑΔΑ

Aπό 01 έως 05 Ιουλίου 2024 και στο πλαίσιο κοινού σχεδίου δράσεως Ελλάδας – Γαλλίας πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης Αγώνα σε Αστικό...

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο ρεκόρ τουριστικών αφίξεων και εσόδων θα σημειώσει το 2024 η Ελλάδα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γιάννης Χατζής σε πρωινή...