Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γιόαβ Γκάλαντ, με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα: Ο στρατός χρειάζεται άμεσα 10.000 στρατιώτες

Κατά τη διάρκεια μιας κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας στην Κνεσέτ σήμερα Τρίτη , ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ θεώρησε ότι ίσως προτιμούσε να εγκρίνει κανονισμούς παρά να θεσπίσει νόμο.

Ο Γιόαβ Γκάλαντ πρόσθεσε, με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα και τις συνεχιζόμενες μάχες κατά της Χεζμπολάχ, ότι «ο στρατός χρειάζεται 10.000 επιπλέον στρατιώτες αμέσως» και ότι έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να επιστρέψει 15.000 στρατιώτες στην εφεδρεία που είχαν αρνηθεί τη στρατιωτική θητεία.

Ο Γκαλάντ συνέχισε, «Στον ισραηλινό στρατό, λένε ότι μπορούν να στρατολογήσουν άλλους 3.000 Χαρεντίμ τον επόμενο χρόνο, επιπλέον των 1.800 που στρατολογήθηκαν 5% και να φτάσει στην στρατολόγηση του 50% του Χαρεντίμ μέσα σε πέντε χρόνια».

Ο Γιόαβ Γκάλαντ εξήγησε ότι σκοπεύει να το εφαρμόσει μέσω κανονισμών και όχι μέσω της θέσπισης νόμου για την στρατολόγηση των Χαρεντίμ, όπως ζήτησε ο επικεφαλής του κόμματος του Εθνικού Στρατοπέδου, Μπένι Γκαντζ, και όχι μέσω μιας απόφασης που λαμβάνεται από την κυβέρνηση όπως θέλουν οι Χαρεντίμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 6.700 στρατιώτες της εφεδρείας θα απολυθούν σήμερα, επειδή δεν έχει εγκριθεί ο νόμος για την παράταση της στρατιωτικής θητείας στις εφεδρικές δυνάμεις, δεδομένου ότι «δεν είναι δυνατόν να φέρονται στρατιώτες εκτός χώρας».

Χθες, τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Άμυνας ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκδώσουν τυχαία εντάλματα στρατολόγηση για το Χαρεντίμ στον απόηχο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης. Τα δύο υπουργεία θα διεξαγάγουν διαβουλεύσεις για να συζητήσουν πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την επιβολή υποχρεωτικής στράτευσης στους υπερορθοδόξους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Διαθέσιμη μέσω του Gov.gr Wallet είναι από σήμερα η Άδεια Χειριστή Ταχύπλοου Σκάφους. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου...

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερο από 7% όλων των θανάτων στις δέκα μεγαλύτερες πόλεις της Ινδίας συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως προκύπτει από μια ευρεία μελέτη που...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν σήμερα τηλεφωνικά τις προσπάθειες για την οριστικοποίηση μιας συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων τόσο για τα ίδια όσο και για τη διάδοση της αλήθειας σε ένα τοπίο εξόχως προβληματικό, ειδικά στο θέμα...