Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ακραία πόλωση μια ανάσα από την κάλπη – Ρατσιστικό παραλήρημα από την «Εθνική Συσπείρωση»

Η προεκλογική περίοδος στη Γαλλία έκλεισε καθώς οι Γάλλοι καλούνται να ψηφίσουν για το μέλλον της χώρας. Το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων ενώ ήδη προκαλεί σάλο η πρόταση που διατυπώθηκε από ακροδεξιούς για εξαίρεση από το Δημόσιο όσων έχουν διπλή ιθαγένεια.

H Μαρίν Λεπέν απειλεί ζητώντας περιορισμό εξουσιών του Γάλλου προέδρου σε θέματα Άμυνας και Εξωτερικής πολιτικής με τον Εμμάνουελ Μακρόν να ξεκαθαρίζει ότι το Σύνταγμα δεν επιδέχεται συζήτησης.

Η τελευταία ημέρα προεκλογικής καμπάνιας για τον 1ο γύρο λήγει, μέσα σε κλίμα αυξημένου ρατσισμού και καχυποψίας γύρω από το πραγματικό πρόγραμμα της Εθνικής Συσπείρωσης της Μαρίν Λεπέν.

Η ακραία πόλωση αντικατοπτρίζεται και στις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν κυρίαρχες την άκρα δεξιά και την συμμαχία της αριστεράς.

Ο Μακρόν ελπίζει ότι αυτή η τοξική πόλωση θα ωθήσει στην συσπείρωση τουλάχιστον της παράταξής του και με χείρα βοήθειας από τη κλασική δεξιά (αρνητές της άκρας δεξιάς) τουλάχιστον δεν θα υποστεί ταπεινωτική ήττα στο 2ο γύρο.

Απώτερος σκοπός του Γάλλου Προέδρου – αν όχι για τον 1ο γύρο – στρατηγικά για τον 2ο στις 7/7 είναι να επανέλθει το δημοκρατικό μέτωπο που θα τον τοποθετήσει ως διαιτητή την επομένη των βουλευτικών εκλογών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας, σε διάφορες περιοχές που βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές. Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νικόλαος Παπαθανάσης παρουσίασε την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές και τα εθνικά μας θέματα ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «ότι αφού...

ΔΙΕΘΝΗ

Με ποσοστό 33% η Εθνική Συσπείρωση, το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών. Το ζητούμενο πλέον...