Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εννέα νεκροί σε πυρκαγιά σε νοσοκομείο

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες ώρες της σημερινής ημέρας σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο στο βόρειο Ιράν.

Η φωτιά, η οποία έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο, ξέσπασε στη 01:30 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδος) στο νοσοκομείο Γαέμ στην πόλη Ραστ, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκιλάν, και οι αρχές διενεργούν έρευνα για να βρεθούν τα αίτια, μετέδωσε το ιρανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο.

“Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά αυτή”, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών του Γκιλάν Μοχαμάντ Ταγί Ασομπί στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Το νοσοκομείο διαθέτει 250 κλίνες, εκ των οποίων οι 142 ήταν κατειλημμένες την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τον Νοέμβριο του 2023 γιγάντια πυρκαγιά κατέστρεψε κέντρο απεξάρτησης στην Λανγκαρούντ, άλλη πόλη στην ίδια επαρχία, στοιχίζοντας τη ζωή σε 32 ανθρώπους.

Τον Ιούνιο του 2020 ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε από φιάλες υγραερίου που έπιασαν φωτιά σε κλινική στη βόρεια Τεχεράνη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαίνια από τους Γιατρούς του Κόσμου, την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, του νέου κύκλου λειτουργίας του Ανοικτού Κέντρου Διαμονής “A Step Forward” για γυναίκες που...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την ελκυστικότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, τα κριτήρια επιλογής των εργοδοτών από τους υποψηφίους, τις προσδοκίες τους και τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμβατοί με τον σχεδιασμό της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας για τα επόμενα έτη είναι οι στόχοι καθαρών πρωτογενών δαπανών που εστάλησαν από την Ευρωπαϊκή...

ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πώς ο διορισμός του Μαρκ Ρούτε επικεφαλής του ΝΑΤΟ είναι απίθανο να αλλάξει τη συνολική στάση της συμμαχίας, την οποία...