Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

To IONIQ 5 Robotaxi είναι το ταξί χωρίς οδηγό της Hyundai

Το μέλλον, εκτός από αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, μας επιφυλάσσει και πλήρως αυτόνομα οχήματα. Οχήματα δηλαδή που μπορούν να κινηθούν χωρίς οδηγό.

Ένα τέτοιο όχημα είναι και το πλήρως ηλεκτρικό Robotaxi που βασίζεται στο Hyundai IONIQ 5. Το IONIQ 5 Robotaxi παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2021 ως πρωτότυπο και είναι ένα αυτόνομο όχημα επιπέδου 4, που μπορεί δηλαδή να λειτουργήσει με ασφάλεια χωρίς οδηγό.

Για τη δημιουργία του Robotaxi η Hyundai συνεργάστηκε με την Motional, εταιρία που θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, με στόχο την κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 4 σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ από το 2023. Βέβαια, το όραμα της Hyundai, όπως λέει η κορεατική εταιρία, δεν είναι απλώς έβα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, αλλά μια λύση κινητικότητας με ανθρωποκεντρικές ιδιότητες.

Αυτό είναι και το θέμα των δύο βίντεο της καμπάνιας που υπογραμμίζουν τις ανθρωποκεντρικές ιδιότητες του IONIQ 5 Robotaxi, αναδεικνύοντας το πώς υιοθετεί συμπεριφορές ασφαλούς οδήγησης και φροντίζει τους επιβάτες.

Το πρώτο επεισόδιο δίνει έμφαση στις λειτουργίες του IONIQ 5 Robotaxi που μοιάζουν με αυτές ενός προσεκτικού οδηγού.

Το δεύτερο επεισόδιο επικεντρώνεται στο IONIQ 5 Robotaxi που φροντίζει τους επιβάτες από εφήβους έως ανάπηρους και ηλικιωμένους.

Η Hyundai και η Motional σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη μεταφορά επιβατών με IONIQ 5 Robotaxi το 2023, ξεκινώντας από το Λας Βέγκας, επεκτεινόμενοι στη συνέχεια σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Flash της UM είναι η σύγχρονη απάντηση στη μετακίνηση μέσα στην πόλη. Ελαφρύ και ευέλικτο αλλά και στιβαρό για κάθε τύπου διαδρομή, το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η μπαταρία του SUV OMODA E5 είναι εξοπλισμένη με προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου και σύστημα διαχείρισης ενέργειας, προκειμένου να διασφαλίζεται η σταθερότητα και η...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το MINI John Cooper Works E PROtotype σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο ως το πρώτο ηλεκτρικό MINI John Cooper Works. Με εντυπωσιακή σχεδίαση και προηγμένο...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η 4η Ιουλίου είναι μια ημέρα με τεράστια σημασία για την Fiat, καθώς πριν από 67 χρόνια παρουσιάστηκε το θρυλικό πλέον 500. Το αυτοκίνητο...